Maak de overgang naar IPM 2023 makkelijker met behulp van Pestscan (2024)

IPM 2023

In dit artikel

IPM 2023 toepassen in Pestscan

Pestscan laat de transitie naar IPM (Integrated Pest Management) 2023 makkelijker en soepeler verlopen. Wij hebben onderzoek gedaan naar welke veranderingen er in Pestscan verwerkt kunnen worden en hebben ook de software geupdated om te passen bij de nieuwe standaarden.

Het nieuwe certificatieschema IPM-Knaagdierbeheersing is afgeleid van het Handboek IPM-Knaagdierbeheersing (HIK). Eisen en werkwijzes kunt u ook afleiden uit het Certificatieschema IPM Knaagdierbeheersing (CIK). U kunt een audit aanvragen bij een certificerende instantie om uw bedrijf te laten certificeren.

In dit artikel vind u alle aanpassingen die u met Pestscan kan doen om te voldoen aan IPM 2023. Let op! Pestscan is geen opleidingsinstituut. Inzichten op deze pagina zijn toegespitst op Pestscan en kunnen incompleet zijn.

Vraag de GRATIS proefversie aan

Maak de overgang naar IPM 2023 makkelijker met behulp van Pestscan (1)

Informatie delen met klanten

Documenten en certificaten delen

In Pestscan is het makkelijk om certificaten te delen met klanten. Ga hiervoor via het hoofdmenu naar documenten. Hier kunt u certificaten, veiligheidsbladen en andere documenten delen met uw klanten. Deze documenten zijn te zien voor al uw klanten.

Wilt u uw veiligheidsbladen makkelijk aanpassen en delen met de klant volgens de richtlijnen? U kunt nu ook een url delen onder veiligheidsbladen. Zo kunt u bijvoorbeeld linken naar een document in Google Docs of Dropbox.

U kunt ook direct met uw klant documenten delen. Zo ziet alleen die klant het document. Deze documenten kunt u toevoegen wanneer u naar de klant gaat en daar kiest voor ‘Documenten’ in het menu.

Delen van bedrijfsinformatie

Het is voor IPM 2023 ook nodig om bedrijfsinformatie beschikbaar te maken met klanten zoals het KVK nummer. Dit kunt u delen in uw bedrijfsinstellingen. Hier komt u door rechtsboven te klikken op uw voorletters en dan te kiezen voor ‘Ons bedrijf’.

Bedrijfsinformatie klant

Ook bedrijfsinformatie van de klant kunt u toevoegen. Ga hiervoor naar uw klant in Pestscan en kies voor ‘Adres’ in het menu. Hier kunt u ook het KVK nummer invoeren.

Het klantenportaal

Wanneer u informatie wilt delen met uw klanten is het handig de klant toegang te geven tot het klantenportaal. U kunt op deze manier alle informatie van de bezoeken delen met uw klant. Wanneer een klant meerdere locatie’s heeft en u verschillende rechten wilt toekennen is dat ook mogelijk. Zo kan het zijn dat de hoofd of office locatie van de klant ook alle informatie kan bekijken van de andere locaties en dat de sublocaties zelf hun eigen informatie kunnen zien.

Vragenlijsten en bezoektypes

IPM Vragenlijst

In Pestscan is het mogelijk vragenlijsten aan te maken te toe te voegen aan bezoeken. Het is nu ook mogelijk de IPM vragenlijst met één klik toe te voegen. Deze knop staat bij vragenlijsten wanneer u hier op klikt wordt automatisch de vragenlijst toegevoegd. De knop verdwijnt daarna.

Bezoektypes instellen

Wanneer u verschillende types bezoeken heeft is het erg gemakkelijk deze bezoektypes te onderscheiden door bezoektypes aan te maken in Pestscan. Wanneer u naar ‘Instellen Systeem’ gaat kunt u daar kiezen voor ‘Bezoektypes aanmaken’. Bij een bezoektype kunt u standaard vragenlijsten instellen en standaard teksten. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook de IPM vragenlijst toevoegen.

Terugkijken vragenlijsten

Bij een bezoek kan het soms handig of nodig zijn om eerdere bezoeken terug te kijken. Dat kan gemakkelijk in de Pestscan app. Zo kunt u bijvoorbeeld ook de vragenlijsten terugkijken.

Maak de overgang naar IPM 2023 makkelijker met behulp van Pestscan (2)

Artikelen en monitoring

Gevaren categorieën

Wanneer u uw artikelen beheert in Pestscan kunt u deze artikelen ook informatie meegeven wat betreft de risico’s en gevaren. Dit kan door een symbool te kiezen onder ‘Risico’ en door documenten toe te voegen aan een artikel. Zo kunt u ook makkelijk meer informatie over een artikel bewaren.

Monitoren gebruik

Wanneer u risicovolle stoffen gebruikt is het belangrijk dat u dit kan monitoren. In Pestscan kunt u bij bezoeken aangeven welke materialen er zijn gebruikt. In de office app kunt u dan zien welke artikelen er zijn gebruikt en hoeveel artikelen er door uw bedrijf worden gebruikt.

Maak de overgang naar IPM 2023 makkelijker met behulp van Pestscan (3)

Informatie toevoegen op locatie

Aanbevelingen

Op locatie kunt u gemakkelijk aanbevelingen aanmaken voor de klant in de app. Deze worden vervolgens ook zichtbaar bij de klant in het klantenportaal. U kunt hier foto’s aan toevoegen en veel andere informatie die zorgt voor een duidelijk registratie.

Wanneer in de office of bij een later bezoek aanpassingen worden gedaan aan bestaande aanbevelingen kunt u deze aanpassingen terugzien in de log. Deze log is te vinden in de office applicatie.

Foto's toevoegen

U kunt ook aan de werkbon foto’s toevoegen. Hiermee kunt u meer duidelijkheid geven aan de ingevoerde informatie.

Inspectieverslag

Bij het afronden van een bezoek kunt u bij het afsluiten van de werkbon tekst meegeven. Zo kunt u bijvoorbeeld een inspectieverslag toevoegen aan de werkbon.

Nabespreken en afdrukken

Bij de afronding van het bezoek kan u het bezoek ook nabespreken met de klant. Hiervoor kiest u voor ‘Afronden’ en vervolgens voor ‘Bevindingen bezoek’. U kunt deze informatie ook afdrukken om ter plekke de klant van informatie te voorzien.

Neem deel aan een Webinar

Vraag de gratis probeerversie aan!

U ontvangt van ons een inlogcode en kunt direct van start gaan. Een maand lang kunt u gratis PestScan uit proberen en deze schakelt weer uit zonder eraan vast te zitten. Veel plezier!

Klik hier om uw probeerversie aan te vragen

Probeer PestScan een maand gratis – Geen set-up kosten – Gratis instructiemateriaal – Geheel vrijblijvend

Maak de overgang naar IPM 2023 makkelijker met behulp van Pestscan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5631

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.